Kommersielle kjøkken med frityranlegg eller koke- og steke-innretninger, hvor det benyttes olje eller fett, skal ha automatisk slukkeanlegg. Slukkeanlegget skal kunne løses ut, både automatisk og manuelt. Strøm og gasstilførsel skal frakobles automatisk ved aktivering av anlegget. Slukkemediet skal være godkjent for matfett og hindre re-antenning etter slukking.
Slukkeanlegget skal i tillegg til å dekke frityr, koke- og steke-innretninger, også minimum dekke ventilasjons-hette med fettfilter og ventilasjonskanal i henhold til systemkrav. Ytelsen til slukkeanlegget skal være testet i henhold til UL 300 av et akkreditert sertifiseringsorgan.
Håndslukkere
I tillegg til automatisk slukkeanlegg, er det krav til manuelt håndslukkeapparat. Apparatet skal være minimum 6 liter, av brannklasse 75F, samt testet og godkjent etter gjeldende standard, NS-EN 3. Plassering av slukker skal være merket, fastmontert, lett synlig og lett tilgjengelig. Håndslukker skal kontrolleres iht. NS 3910 av kompetent person.